Origineel brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes zijn een heerlijk en origineel gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze worstenbroodjes zijn gevuld met een heerlijke worst, kaas en uien, en worden gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Het is een perfecte snack voor een feestje of als tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke worstenbroodjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bladerdeeg
– 2 uien, fijngehakt
– 200 gram gerookte worst, in kleine stukjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ei, losgeklopt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien tot ze zacht zijn. Voeg de worst toe en bak deze mee totdat deze gaar is.

3. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 10 cm.

4. Verdeel de uien en worst over de vierkanten en strooi de kaas erover.

5. Bestrijk de randen van de vierkanten met het losgeklopte ei.

6. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

7. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met zout en peper.

8. Bak de broodjes in de oven gedurende 20-25 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

9. Serveer de worstenbroodjes warm.

Origineel brabantse worstenbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven