Oranjekoek

Oranjekoek is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze oranjekoek is luchtig, licht en heerlijk fris van smaak. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Hieronder volgt het recept voor oranjekoek.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 150 gram suiker

– 2 eieren

– 125 ml zonnebloemolie

– 125 ml melk

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel sinaasappelrasp

– 1 theelepel sinaasappel extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom.

3. Voeg de eieren, zonnebloemolie, melk, vanille extract, sinaasappelrasp en sinaasappel extract toe en mix alles goed door elkaar.

4. Vet een cakevorm in met boter en giet het beslag in de vorm.

5. Bak de oranjekoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

6. Laat de oranjekoek afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

7. Serveer de oranjekoek met een kopje thee of koffie.

Eet smakelijk!

Oranjekoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven