Orak arik

Orak arik is een Indonesische schotel die bestaat uit gebakken eieren, groenten en kruiden. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept worden de eieren gebakken met uien, knoflook, tomaten, koriander en kurkuma. Het resultaat is een smaakvolle, kruidige schotel die perfect is als lunch of diner.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomaten, korianderpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de eieren toe en bak tot ze gaar zijn.

5. Serveer de orak arik met rijst of brood.

Orak arik

Geef een reactie

Schuiven naar boven