Omurice

Omurice is een Japanse gerecht dat bestaat uit een omelet gevuld met kip en rijst. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. Omurice is een lekker en eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om restjes kip en rijst te gebruiken. Hieronder volgt een recept voor omurice met kip.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 kopje gekookte kip, in kleine stukjes gesneden
– 2 eieren
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze totdat het gaar is.

3. Voeg de rijst toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Klop de eieren in een kom en voeg deze toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak het gerecht in de oven voor ongeveer 15 minuten.

7. Serveer de omurice met extra sojasaus en sesamolie.

Omurice

Geef een reactie

Schuiven naar boven