Oma’s wafels

Oma’s wafels zijn een heerlijk, klassiek gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Deze wafels zijn licht en luchtig, met een krokant korstje en een heerlijke smaak. Ze zijn perfect om te serveren als ontbijt, lunch of snack. Hieronder volgt het recept voor oma’s wafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Klop de eieren in een andere kom en voeg de melk, gesmolten boter en vanille-extract toe.

4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.

5. Verwarm een wafelijzer en vet het in met wat boter.

6. Giet een klein beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.

7. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.

8. Serveer de wafels warm met poedersuiker, stroop of jam.

Geniet van oma’s heerlijke wafels!

Oma’s wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven