Oma’s kippensoep

Oma’s kippensoep is een heerlijke, huiselijke maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, smaakvolle soep oplevert. Deze kippensoep is een geweldige manier om een maaltijd te maken met een minimum aan ingrediënten. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 1 kip (ongeveer 1,5 kg)
– 2 uien, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Rooster de kip in de oven gedurende 45 minuten.

3. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortels, selderij, laurierblaadjes en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de geroosterde kip toe en laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes koken.

6. Verwijder de kip uit de soep en laat afkoelen.

7. Verwijder de botten en verkruimel het vlees. Voeg het vlees terug toe aan de soep.

8. Voeg de peterselie toe en kook nog 5 minuten.

9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

10. Serveer de soep met stukjes brood.

Geniet van Oma’s kippensoep!

Oma’s kippensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven