Oma’s gemberkoekjes

Oma’s gemberkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je meteen in de stemming brengt voor de feestdagen. Deze kruidige koekjes zijn een klassieker die je alleen bij oma kunt krijgen. Met deze recept kun je deze heerlijke koekjes zelf maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels gemberpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/2 theelepel zout

– 125 gram boter

– 125 gram bruine suiker

– 1 ei

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels gemberstroop

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom.

3. Voeg de boter, bruine suiker, ei, melk en gemberstroop toe en kneed het tot een deeg.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekvormpje koekjes uit.

5. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-12 minuten.

6. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Oma’s gemberkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven