Oma’s boterkoek

Oma’s boterkoek is een heerlijk, traditioneel Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Het is een luchtige, zoete cake die heerlijk smaakt met een kopje koffie of thee. Deze boterkoek is gemakkelijk te maken en is een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Hier volgt het recept voor oma’s boterkoek.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract en citroensap toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een bakvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak de boterkoek in de oven gedurende 40-45 minuten.

7. Laat de boterkoek afkoelen en serveer.

Oma’s boterkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven