Oliebollen maken

Oliebollen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Ze zijn lekker zoet en kunnen worden geserveerd met poedersuiker, appelmoes of andere toppings. Oliebollen zijn eenvoudig te maken en een leuke manier om de feestdagen te vieren. Hieronder volgt een recept voor het maken van oliebollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 125 ml zonnebloemolie

– 1/2 theelepel vanille extract

– Olie om in te frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.

2. Voeg de eieren, melk, olie en vanille extract toe en meng tot een glad beslag.

3. Laat het beslag minstens een uur rusten.

4. Verwarm de olie in een grote pan tot 180 graden Celsius.

5. Neem een lepel beslag en maak er een bal van.

6. Frituur de oliebollen in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

7. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

8. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer.

Geniet van je zelfgemaakte oliebollen!

Oliebollen maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven