Oliebollen bakken

Oliebollen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Ze zijn lekker zoet en kunnen worden geserveerd met poedersuiker, appelmoes of andere toppings. Oliebollen zijn eenvoudig te maken en een leuke manier om de feestdagen te vieren. Hieronder volgt een recept voor het maken van oliebollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 125 ml zonnebloemolie

– 1/2 theelepel vanille extract

– Olie om te frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk, olie en vanille extract toe en meng tot een glad beslag.

3. Verwarm de olie in een diepe pan tot 180 graden Celsius.

4. Neem een lepel van het beslag en giet het in de hete olie. Bak de oliebollen gedurende 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.

5. Haal de oliebollen uit de olie en laat ze afkoelen op keukenpapier.

6. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer.

Geniet van je zelfgemaakte oliebollen!

Oliebollen bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven