Okersoep

Okersoep is een heerlijke, traditionele Nederlandse soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig recept dat bestaat uit een basis van aardappelen, uien, wortelen en oker. De soep wordt vaak geserveerd met een stukje roggebrood en een klontje boter. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke soep kunt maken.

Ingrediënten:
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels oker
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien, wortelen en aardappelen toe. Bak de groenten op een matig vuur gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de oker toe en roer goed om.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken.

4. Breng de soep op smaak met zout en peper.

5. Serveer de soep met een stukje roggebrood en een klontje boter.

Eet smakelijk!

Okersoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven