Oesterzwam vegetarisch

Oesterzwammen zijn een heerlijke vegetarische optie voor een maaltijd. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben een heerlijke, nootachtige smaak. In dit recept combineer je de oesterzwammen met knapperige groenten, kruiden en een lekkere saus om een heerlijke vegetarische maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram oesterzwammen

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje tomatensaus

– 1/4 kopje olijfolie

– 1/4 kopje witte wijn

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de oesterzwammen over een bakplaat en bestrooi met de ui, knoflook, olijfolie, oregano, tijm, basilicum, zout en peper. Rooster de oesterzwammen in de oven gedurende 15-20 minuten.

3. Verwarm de tomatensaus, olijfolie en witte wijn in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de geroosterde oesterzwammen toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de oesterzwammen met de saus en bestrooi met de gehakte peterselie.

Oesterzwam vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven