Oestersaus

Oestersaus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt om visgerechten mee te bereiden. Het is een klassieke saus die al eeuwenlang wordt gebruikt om visgerechten te verfraaien. Deze saus is gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor oestersaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels bloem

– 1/2 kopje melk

– 1/4 kopje oestersap

– 1/4 kopje room

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel knoflookpoeder

– 1/4 theelepel paprikapoeder

– 1/4 theelepel tijm

– 1/4 theelepel oregano

– 1/4 theelepel basilicum

– 1/4 theelepel citroensap

– 1/4 theelepel Worcestersaus

– 1/4 theelepel mosterd

– 1/4 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed.

3. Voeg de melk, oestersap, room, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, tijm, oregano, basilicum, citroensap, Worcestersaus, mosterd en suiker toe.

4. Roer goed en laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

6. Serveer de saus bij visgerechten.

Oestersaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven