Oester

Oesters zijn een heerlijk en voedzaam voedsel dat al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn een bron van eiwitten, vitamines en mineralen, waaronder ijzer, calcium en zink. Oesters zijn ook een goede bron van omega-3-vetzuren. In dit recept worden oesters gebakken met knoflook, citroen en peterselie. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 12 oesters

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de oesters op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Voeg de knoflook, citroensap, peterselie, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Bak de oesters in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de oesters warm met wat extra citroensap en peterselie.

Eet smakelijk!

Oester

Geef een reactie

Schuiven naar boven