Oepsies

Oepsies zijn een heerlijk en eenvoudig te maken snack. Ze zijn gemaakt van een deeg van bloem, eieren, melk en boter. De oepsies worden gebakken in een hete oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ze zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Hier volgt het recept voor oepsies.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 2 eieren

– 1/2 kopje melk

– 2 eetlepels boter

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de eieren, melk en boter toe en kneed het deeg tot het glad is.

4. Rol het deeg uit tot een dikke plak.

5. Snijd het deeg in kleine stukjes.

6. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de oepsies in de oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Laat de oepsies afkoelen en serveer ze warm.

Oepsies

Geef een reactie

Schuiven naar boven