Notenbrood oven

Notenbrood uit de oven is een heerlijk en gezond alternatief voor gebakken brood. Het is een lekker en voedzaam brood dat gemakkelijk thuis te maken is. In dit recept gebruiken we noten, zaden en gedroogd fruit om een smakelijk en gezond notenbrood te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 kopje noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, etc.)

– 1/2 kopje zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, etc.)

– 1/2 kopje gedroogd fruit (rozijnen, cranberry’s, abrikozen, etc.)

– 2 eetlepels honing

– 1/2 kopje olijfolie

– 1 kopje lauw water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de meel, bakpoeder, zout, noten, zaden en gedroogd fruit.

3. Voeg de honing, olijfolie en lauw water toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en giet het notenbroodbeslag erin.

5. Bak het notenbrood in de oven gedurende 30-35 minuten.

6. Haal het notenbrood uit de oven en laat het afkoelen.

7. Snijd het notenbrood in plakken en serveer.

Geniet van je heerlijke notenbrood uit de oven!

Notenbrood oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven