Nonnevotten

Nonnevotten zijn een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat gemaakt wordt van een deeg van bloem, suiker, eieren, boter en melk. Het deeg wordt vervolgens gevormd tot een cilinder en gevuld met een mengsel van rozijnen, krenten, suiker en kaneel. Nonnevotten worden meestal gebakken in een oven en geserveerd met poedersuiker. Hieronder volgt een recept voor het maken van nonnevotten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 125 gram boter
– 250 ml melk
– 100 gram rozijnen
– 100 gram krenten
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, suiker, eieren, boter en melk tot een glad deeg.

3. Voeg de rozijnen, krenten, kaneel en bakpoeder toe en kneed het deeg goed door.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

5. Snijd het deeg in rechthoekige stukken van ongeveer 10 cm breed en 15 cm lang.

6. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de nonnevotten in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Laat de nonnevotten afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Nonnevotten

Geef een reactie

Schuiven naar boven