Natto

Natto is een Japanse delicatesse die gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Het is een voedzame en smakelijke snack die een unieke smaak en textuur heeft. Het is een populaire Japanse ontbijtgerecht dat vaak wordt gegeten met rijst en andere gerechten. In dit recept leer je hoe je natto kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 200 gram sojabonen

– 2 eetlepels nattobacteriën

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels rijstazijn

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gedroogde bonenkruiden

Bereidingswijze:

1. Begin met het koken van de sojabonen. Kook de sojabonen in ruim kokend water gedurende ongeveer 45 minuten totdat ze zacht zijn.

2. Giet de sojabonen af en laat ze afkoelen.

3. Voeg de nattobacteriën, suiker, zout, rijstazijn, sojasaus, sesamolie en bonenkruiden toe aan de sojabonen.

4. Meng alles goed door elkaar.

5. Verdeel de sojabonen over twee ovenschaaltjes.

6. Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de sojabonen gedurende ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius.

7. Haal de ovenschaaltjes uit de oven en laat de sojabonen afkoelen.

8. Serveer de natto met rijst en andere gerechten. Geniet ervan!

Natto

Geef een reactie

Schuiven naar boven