Nasi surinaams

Nasi Surinaams is een heerlijke Surinaamse maaltijd die bestaat uit kruidige rijst met kip, groenten en een verscheidenheid aan kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een geweldige manier om je Surinaamse roots te vieren en je familie en vrienden te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmati rijst

– 2 kippenbouten

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel peper

– 2 uien, gesnipperd

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 kopjes water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de kurkuma, kerriepoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de tomaten toe en roer goed.

5. Voeg de rijst toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng het aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de nasi surinaams met kip en groenten.

Nasi surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven