Nasi kuning moluks

Nasi Kuning Moluks is een heerlijke, kleurrijke en smaakvolle Indonesische rijstgerecht. Het is een combinatie van kleurrijke kruiden, specerijen en groenten die samen een heerlijke smaak creëren. Het is een populaire keuze voor een feestelijke maaltijd of als een comfortfood. Hieronder volgt een recept voor Nasi Kuning Moluks.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels koenjit
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels laos
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels olie
– 2 uien, gesnipperd
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels pinda’s
– 2 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Breng 4 kopjes water aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de rijst toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Voeg de kurkuma, sambal oelek, ketoembar, koenjit, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, laos, kaneel, kruidnagel, zout en palmsuiker toe aan het kokende water. Roer goed om te mengen.

4. Voeg de olie, uien, tomaten, knoflook, pinda’s en kokosrasp toe. Roer goed om te mengen.

5. Laat het geheel nog 10 minuten koken.

6. Serveer de Nasi Kuning Moluks met een komkommer salade.

Nasi kuning moluks

Geef een reactie

Schuiven naar boven