Nasi goreng indonesisch

Nasi goreng is een traditionele Indonesische maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van rijst, groenten, kruiden en vlees of vis. Het is een van de meest populaire gerechten in Indonesië en wordt vaak gegeten als ontbijt, lunch of diner. In dit recept leer je hoe je een heerlijke nasi goreng Indonesisch kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte witte rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel ketoembar
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, prei, etc.)
– 1/2 kopje gesneden kip of garnalen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, sambal oelek, ketoembar, gemberpoeder, kurkuma, laos, korianderpoeder, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de groenten toe en bak deze gedurende 3-4 minuten.

4. Voeg de kip of garnalen toe en bak deze gedurende 3-4 minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en bak deze gedurende 3-4 minuten.

6. Breng de nasi goreng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de nasi goreng warm met een kom komkommer salade.

Eet smakelijk!

Nasi goreng indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven