Musaka

Musaka is een traditionele Griekse ovenschotel die bestaat uit aardappelen, aubergines en gehakt. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die perfect is voor een avondmaal met familie of vrienden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke musaka kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 2 grote aardappelen, geschild en in plakjes gesneden

– 2 aubergines, geschild en in plakjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten koken.

6. Voeg de aardappelen en aubergines toe en roer goed.

7. Verdeel het geheel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

8. Bak de musaka in de oven gedurende 30 minuten.

9. Serveer de musaka warm met een salade.

Eet smakelijk!

Musaka

Geef een reactie

Schuiven naar boven