Mungbonen ayurveda

Mungbonen Ayurveda is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd die vol zit met voedingsstoffen. Het is een traditioneel Ayurvedisch gerecht dat wordt bereid met mungbonen, kruiden en specerijen. Het is een geweldige manier om je lichaam te voeden met voedingsstoffen en het is ook een lekkere maaltijd. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke Mungbonen Ayurveda kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde mungbonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje kokosmelk
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Laat de mungbonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de komijnzaad, kurkuma, korianderzaad, gemberpoeder, chili poeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de mungbonen toe en roer goed.

6. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook.

7. Laat het gerecht op laag vuur gedurende 30 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de Mungbonen Ayurveda met rijst of naanbrood.

Mungbonen ayurveda

Geef een reactie

Schuiven naar boven