Mung dal

Mung dal is een heerlijke, veelzijdige Indiase dal die een geweldige manier is om een gezonde, voedzame maaltijd te bereiden. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht dat een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevat, waaronder vezels, eiwitten, vitamine B6, kalium en magnesium. Het is ook een goede bron van antioxidanten. In dit recept wordt mung dal gekookt met kruiden en specerijen om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 1 kopje mung dal
– 2 kopjes water
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Begin met het wassen van de mung dal. Spoel de dal af met koud water en laat het uitlekken.

2. Breng twee kopjes water aan de kook in een pan. Voeg de mung dal toe en laat het op laag vuur koken.

3. Voeg de kruiden en specerijen toe, zoals kurkuma, komijn, koriander, zout, gemberpoeder en chili poeder. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat de dal op laag vuur koken totdat het gaar is. Voeg eventueel meer water toe als het te dik wordt.

5. Voeg de olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.

6. Serveer de mung dal met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Mung dal

Geef een reactie

Schuiven naar boven