Muhammara

Muhammara is een heerlijke, pittige dip uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van rode paprika’s, walnoten, knoflook, pijnboompitten, citroensap, olijfolie en kruiden. Het is een perfecte dip voor bij een mezze-plank of als dip voor groenten. Hieronder volgt het recept voor muhammara.

Ingrediënten:

– 2 rode paprika’s

– 1/2 kopje walnoten

– 2 teentjes knoflook

– 1/4 kopje pijnboompitten

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel cayennepeper

– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.

4. Verwijder de zaadjes en de schil van de paprika’s en doe de paprika’s in een blender.

5. Voeg de walnoten, knoflook, pijnboompitten, citroensap, olijfolie, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout toe aan de blender.

6. Blend alles tot een gladde dip.

7. Serveer de muhammara met stukjes brood of groenten.

Muhammara

Geef een reactie

Schuiven naar boven