Muhammara ottolenghi

Muhammara is een heerlijke, pittige dip uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van geroosterde paprika’s, walnoten, pijnboompitten, knoflook, citroensap, olijfolie en kruiden. Het is een perfecte dip voor bij een mezze-plank of als saus voor geroosterd vlees of vis. De Ottolenghi-variant van deze dip is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Ingrediënten:

– 2 rode paprika’s
– 2 eetlepels walnoten
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels citroensap
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht zijn en de huid begint te verkleuren.

3. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de zaadjes en de huid.

4. Doe de paprika’s in een keukenmachine of blender en voeg de walnoten, pijnboompitten, knoflook, citroensap, olijfolie, komijn, koriander, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe.

5. Mix alles tot een gladde dip.

6. Serveer de dip met geroosterd brood, groenten of als saus bij geroosterd vlees of vis.

Muhammara ottolenghi

Geef een reactie

Schuiven naar boven