Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit lagen aardappelen, gehakt en aubergine. Het is een heerlijk comfort food dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Dit recept is een makkelijke versie van de klassieke moussaka.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 2 grote aardappelen, in plakjes
– 2 aubergines, in plakjes
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, kaneel, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
4. Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de aardappelplakjes in de oven gedurende 15 minuten.
5. Voeg de aubergineplakjes toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.
6. Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelplakjes en bestrijk het geheel met wat olijfolie.
7. Bak de moussaka in de oven gedurende 25 minuten.
8. Serveer de moussaka warm met wat Griekse yoghurt.