Moussaka jamie

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit lagen aardappelen, aubergine, gehakt en een saus. Jamie Oliver’s moussaka is een heerlijke versie van dit klassieke gerecht. Het is een heerlijke combinatie van smaken en textuur, en het is een geweldige manier om de smaak van Griekenland in je eigen keuken te brengen.

Ingredi├źnten:

– 2 aubergines
– 2 grote aardappelen
– 500 g gehakt
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes in een ovenschaal en bestrooi met wat zout en peper. Bak de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Schil en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kaneel, oregano, paprikapoeder, zout, peper en suiker toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Schil en snijd de aubergines in dunne plakjes. Leg de plakjes in een ovenschaal en bestrooi met wat zout en peper. Bak de aubergines in de oven gedurende 20 minuten.

6. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en leg de aubergineplakjes erbovenop.

7. Bak de moussaka in de oven gedurende 30 minuten. Serveer warm.

Moussaka jamie

Geef een reactie

Schuiven naar boven