Mousaka

Mousaka is een traditionele Griekse ovenschotel die bestaat uit verschillende lagen van aardappelen, aubergine, gehakt en een saus van tomaten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een avondmaal met familie of vrienden. Hieronder volgt een recept voor mousaka dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 aardappelen, in plakjes gesneden
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel kaneel
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en kaneel toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de plakjes aardappel en aubergine in de schaal. Bestrooi met zout en peper.

6. Giet het gehaktmengsel over de aardappelen en aubergines en verdeel het gelijkmatig.

7. Bak de mousaka in de oven gedurende 30-40 minuten, of totdat de aardappelen en aubergines gaar zijn.

8. Serveer de mousaka warm met een salade.

Mousaka

Geef een reactie

Schuiven naar boven