Mosterdzaad

Mosterdzaad is een veelzijdig ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het is een krachtige smaakmaker en heeft een aantal gezondheidsvoordelen. In dit recept gebruiken we mosterdzaad om een heerlijke salade te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels mosterdzaad
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje gesneden wortelen
– 1 kopje gesneden komkommer
– 1 kopje gesneden rode ui
– 1 kopje gesneden tomaat
– 1 kopje gesneden koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de mosterdzaad toe en roer totdat het begint te knetteren.

3. Voeg het zout en de peper toe en roer totdat het goed gemengd is.

4. Voeg de wortelen, komkommer, rode ui, tomaat en koriander toe en roer totdat alles goed gemengd is.

5. Laat het geheel 5 minuten koken en roer af en toe.

6. Serveer de salade warm of koud.

Mosterdzaad

Geef een reactie

Schuiven naar boven