Mosselen

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Ze zijn lekker, voedzaam en eenvoudig te bereiden. In dit recept worden de mosselen gekookt in een saus van witte wijn, knoflook, ui, peterselie en citroensap. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 2 kilo mosselen

– 2 uien, fijngehakt

– 4 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 glas witte wijn

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de witte wijn, peterselie, citroensap, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen goed te laten garen.

5. Als de mosselen open staan, zijn ze klaar. Serveer de mosselen meteen met wat extra citroensap en peterselie.

Mosselen

Geef een reactie

Schuiven naar boven