Mosselen spaans

Mosselen Spaans is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een klassieker uit de Spaanse keuken en een geweldige manier om mosselen te bereiden. Het recept bestaat uit mosselen, knoflook, ui, paprika, tomaten, witte wijn en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Hier volgt het recept:

Ingrediënten:

– 2 kg mosselen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de paprika, tomaten, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de mosselen toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Serveer de mosselen Spaans met wat extra olijfolie en wat vers brood.

Mosselen spaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven