Mosselen maken

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker, voedzaam en eenvoudig te bereiden. In dit recept leer je hoe je mosselen kunt maken met een heerlijke saus. Je kunt de mosselen serveren met aardappelpuree, rijst of gebakken aardappelen. Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Ingrediënten:

– 2 kg mosselen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de mosselen toe en dek af met een deksel. Laat de mosselen 5-7 minuten koken totdat ze open zijn.

6. Verwijder de deksel en voeg de peterselie toe. Roer goed en serveer direct.

Mosselen maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven