Mosselen koken

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt koken. Het is een lekker en betaalbaar alternatief voor andere zeevruchten. In dit recept leer je hoe je mosselen kunt koken met een paar eenvoudige ingrediënten. Je hebt slechts een paar minuten nodig om de mosselen klaar te maken.

Ingrediënten:
2 kilo mosselen
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1/2 kopje witte wijn
1/2 kopje kippenbouillon
1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de witte wijn, kippenbouillon en peterselie toe en breng aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen te verdelen.

5. Als de mosselen open zijn, zijn ze klaar. Giet de saus over de mosselen en serveer direct.

Mosselen koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven