Monkey bread

Monkey bread is een heerlijk zoet gebak dat een geweldige toevoeging is aan elke brunch of ontbijt. Het is een gebak gemaakt van kleine stukjes deeg die in kaneel en suiker zijn gedrenkt en vervolgens in een bundtpan worden gebakken. Het resultaat is een heerlijk zoet gebak dat perfect is om te delen met familie en vrienden. Hieronder volgt een recept voor monkey bread.

Ingrediënten:

– 2 pakken gedroogde gist
– 2 kopjes warm water
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 theelepels zout
– 6 kopjes bloem
– 1/2 kopje kaneel
– 1/2 kopje bruine suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Meng de gist, warm water, suiker, boter en zout in een grote kom. Roer tot alles goed gemengd is.

3. Voeg de bloem toe en kneed het deeg tot het glad is.

4. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol ze in een mengsel van kaneel en bruine suiker.

5. Vet een bundtpan in met boter en leg de stukjes deeg erin.

6. Bak het gebak in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.

7. Laat het gebak afkoelen en serveer.

Monkey bread

Geef een reactie

Schuiven naar boven