Mon chou

Mon chou is een heerlijk zoet dessert dat vaak wordt geserveerd in de Franse keuken. Het is een luchtige, romige pudding gemaakt van roomkaas, suiker, eieren en vanille. Het is een eenvoudig dessert dat je in een paar stappen kunt maken. Hier is een recept voor mon chou dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram roomkaas

– 2 eieren

– 1/2 kopje suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje boter

– 1/4 kopje melk

– 1/4 kopje amandelschaafsel

– 1/4 kopje gesneden gedroogde vruchten (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de roomkaas, eieren, suiker en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

3. Voeg de bloem, boter, melk en amandelschaafsel toe en meng goed.

4. Voeg de gedroogde vruchten toe (indien gewenst).

5. Vet een ovenschaal in met boter en giet het mengsel erin.

6. Bak de mon chou in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de mon chou afkoelen en serveer met poedersuiker of slagroom.

Mon chou

Geef een reactie

Schuiven naar boven