Momo

Momo is een traditionele Nepalese gerecht dat bestaat uit kleine, gevulde deegballetjes. Het is een populaire snack in Nepal en wordt vaak gegeten als een voorgerecht of als een bijgerecht. Momo’s kunnen worden gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kip, varkensvlees, groenten of tofu. In dit recept maken we kipmomo’s met een kruidige, pittige saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels yoghurt

– 1 eetlepel citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 500 gram momo deeg

– Olie om te frituren

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, yoghurt, citroensap en zout toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verwarm de olie in een diepe pan.

6. Rol het momo deeg uit tot een dunne plak. Snijd het deeg in kleine rondjes.

7. Leg een klein beetje van het kipmengsel in het midden van elk rondje. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan.

8. Frituur de momo’s in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

9. Serveer de momo’s met de kruidige saus.

Momo

Geef een reactie

Schuiven naar boven