Moederkoek

Moederkoek is een heerlijk, traditioneel Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Het is een luchtig, zacht gebak dat wordt gebakken met een mengsel van bloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor een kopje koffie of thee. Hieronder volgt het recept voor moederkoek.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Vet een bakvorm in en giet het beslag in de vorm.

4. Bak de moederkoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

5. Laat de moederkoek afkoelen en serveer met een kopje koffie of thee.

Moederkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven