Mispels

Mispels zijn een heerlijke, zoete vrucht die je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we er een heerlijke crumble van. De zoete smaak van de mispels wordt versterkt door de kruidige kaneel en de knapperige topping. Dit is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 500 gram mispels

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel kaneel

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels havermout

– 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de mispels en verwijder de steeltjes.

3. Snijd de mispels in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal.

4. Voeg de suiker, bloem en kaneel toe en meng alles goed.

5. Smelt de boter in een pannetje en voeg de havermout en bruine suiker toe. Roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel de havermout-botermengsel over de mispels en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

7. Bak de crumble in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de crumble afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs. Enjoy!

Mispels

Geef een reactie

Schuiven naar boven