Mince pie

Mince Pie is een klassiek Brits gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebakje dat wordt gevuld met een mengsel van appel, rozijnen, suiker, kaneel en andere kruiden. Het is een perfecte traktatie voor de feestdagen of een speciale gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke mince pie.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels koud water

– 1 ei

– 1 theelepel zout

– 500 gram mincemeat (een mengsel van appel, rozijnen, suiker, kaneel en andere kruiden)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en het koude water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed hiermee een taartvorm.

6. Voeg de mincemeat toe en verdeel deze gelijkmatig over de bodem.

7. Rol het resterende deeg uit en bekleed de taartvorm met het deeg.

8. Bak de mince pie in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Laat de mince pie afkoelen en serveer deze warm of koud.

Eet smakelijk!

Mince pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven