Millefeuille

Millefeuille is een klassiek Frans gebak dat bestaat uit lagen van krokante bladerdeeg, gevuld met slagroom en vers fruit. Het is een heerlijk dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Met dit recept kun je een heerlijke millefeuille maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 2 rollen bladerdeeg

– 2 kopjes slagroom

– 1/2 kopje suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 kopje vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, etc.)

– 2 eetlepels poedersuiker

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de bladerdeeg in drie gelijke stukken.

3. Leg de stukken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bladerdeeg in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het goudbruin is. Laat afkoelen.

4. Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract totdat het stijf is.

5. Leg een stuk bladerdeeg op een schaal. Bestrijk met een laag slagroom. Leg hierop het tweede stuk bladerdeeg en bestrijk met een tweede laag slagroom. Herhaal dit met het derde stuk bladerdeeg.

6. Bestrooi de bovenkant met vers fruit. Bestrooi met poedersuiker.

7. Serveer de millefeuille direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Millefeuille

Geef een reactie

Schuiven naar boven