Mihoen met kip

Mihoen met kip is een heerlijk Aziatisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel klaar is. De combinatie van mihoen, kip en verschillende kruiden maakt het een smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt het recept voor mihoen met kip.

Ingrediënten:

– 200 gram mihoen
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel chilipoeder
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels verse koriander, gehakt

Bereidingswijze:

1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de kipfilets in kleine stukjes.

3. Meng de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en suiker in een kom. Voeg de kip toe en meng goed.

4. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

5. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

6. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is.

7. Voeg de mihoen toe en roer goed.

8. Voeg de koriander toe en roer goed.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer met rijst of noodles.

Mihoen met kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven