Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van rijst, kruiden, groenten en kip of vlees. Het is een geweldige manier om een gezonde, smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Hieronder volgt een recept voor Mexicaanse rijst.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte witte rijst

– 1 ui, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blikje maïs

– 1 blikje kidneybonen

– 1 kipfilet, in blokjes

– 1 eetlepel komijn

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel chilipoeder

– 1 eetlepel koriander

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel cayennepeper

– 1 eetlepel suiker

– 1/2 kopje tomatensaus

– 1/2 kopje kippenbouillon

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika, maïs, kidneybonen, kipfilet, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, koriander, oregano, cayennepeper, suiker, tomatensaus en kippenbouillon toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de Mexicaanse rijst gedurende 20 minuten.

6. Serveer de Mexicaanse rijst met een frisse salade. Geniet ervan!

Mexicaanse rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven