Mexicaanse enchiladas

Mexicaanse enchiladas zijn een heerlijke manier om een smaakvolle maaltijd te maken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept worden de enchiladas gevuld met kip, maïs, bonen en kaas, en geserveerd met een heerlijke tomatensaus. Deze Mexicaanse enchiladas zijn een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 8 tortilla’s
– 2 kippenborstfilets, in blokjes gesneden
– 1 kop maïs
– 1 kop zwarte bonen
– 1 kop geraspte kaas
– 1 blik tomatensaus
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip totdat het gaar is.

3. Voeg de maïs, bonen, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de pan en roer goed om alles te combineren. Laat het mengsel 5 minuten koken.

4. Verdeel het kip-maïs-bonenmengsel over de tortilla’s en rol ze op.

5. Leg de enchiladas in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

6. Bak de enchiladas in de oven gedurende 20 minuten of totdat de kaas gesmolten is en de enchiladas goudbruin zijn.

7. Serveer de enchiladas met extra tomatensaus en geniet ervan!

Mexicaanse enchiladas

Geef een reactie

Schuiven naar boven