Met zwarte rijst

Zwarte rijst is een heerlijke, voedzame en veelzijdige ingrediënt die je in veel verschillende gerechten kunt verwerken. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, waardoor het een gezonde optie is voor een maaltijd. In dit recept maken we een heerlijke zwarte rijst met groenten en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 kopje zwarte rijst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gesneden koriander

– 1/2 kopje gesneden peterselie

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de erwten, kikkererwten, koriander, peterselie, citroensap, olijfolie en water toe en breng aan de kook.

4. Voeg de gekookte zwarte rijst toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

5. Serveer de zwarte rijst met groenten warm.

Met zwarte rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven