Met zwarte knoflook

Zwarte knoflook is een heerlijke smaakmaker die je aan veel gerechten kunt toevoegen. Het is een soort gefermenteerde knoflook die een zoete, smeuïge smaak heeft. Het is een geweldige manier om je gerechten een extra smaakboost te geven. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke zwarte knoflooksaus.

Ingrediënten:

– 4 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de knoflook en leg de teentjes op een bakplaat.

3. Bestrijk de knoflook met olijfolie en zet de bakplaat in de oven. Bak de knoflook gedurende 15 minuten.

4. Haal de knoflook uit de oven en laat afkoelen.

5. Doe de knoflook in een blender of keukenmachine en voeg de balsamicoazijn, honing, zout en peper toe.

6. Mix alles tot een gladde saus.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Met zwarte knoflook

Geef een reactie

Schuiven naar boven