Met zuurkool

Zuurkool is een heerlijk en gezond gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een traditionele maaltijd die gemaakt wordt van gekookte zuurkool, spek, uien, appel en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor zuurkool met spek.

Ingrediënten:

– 500 gram zuurkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
– 200 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de zuurkool toe en roer goed.

6. Voeg de kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de appelblokjes toe en roer goed.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

9. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

10. Bak de zuurkool in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de zuurkool met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Met zuurkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven