Met zelfrijzend bakmeel

Zelfrijzend bakmeel is een veelgebruikt ingrediënt in veel bakrecepten. Het is een mengsel van meel, bakpoeder en zout, waardoor het een luchtige structuur krijgt. Met zelfrijzend bakmeel kun je allerlei lekkere gerechten maken, zoals cakes, muffins, koekjes en brood. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke cake kunt maken met zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille extract
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed.

4. Voeg het vanille extract toe en meng het goed.

5. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en melk toe en meng het tot een glad beslag.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Met zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven