In dit recept combineer je de smaak van witlof met gehakt. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. De combinatie van de knapperige witlof met het sappige gehakt maakt deze maaltijd helemaal af.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 2 stuks witlof
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de witlof in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.
3. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe.
4. Voeg de olijfolie toe aan de witlof en roer goed door.
5. Leg het gehaktmengsel op de witlof en zet de bakplaat in de oven.
6. Bak de witlof en gehakt gedurende 20 minuten in de oven.
7. Serveer de witlof met gehakt met een salade of aardappelpuree.