Met warmgerookte zalm

Warmgerookte zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag, of als je gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd. De zalm wordt geroosterd in de oven, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Hieronder volgt een recept voor warmgerookte zalm met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 2 porties zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gedroogde dille
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels boter

Saus:

– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel dille
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bestrooi de zalm met zout, peper, knoflookpoeder en gedroogde dille.

4. Giet het citroensap over de zalm en verdeel de boter erover.

5. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

6. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen.

7. Serveer de warmgerookte zalm met de saus.

Met warmgerookte zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven